divendres, 19 de novembre del 2010

MÉS ARRUGUES A LES DONES BLANQUES




A les dones blanques les eixirien arrugues abans que a les dones de color,després de la menopausa. Açò esta més associat a l’edat que a la falta d’estrogen.
Les arrugues li donarien a la dona blanca
un motiu més per protegir-se del sol,
sinó encara l’envelliment aniria
amb més velocitat.
Durant molt de temps,es va sostendre que la pell més oscura és més resistent als signes d’envelliment,perqué la melanina proporciona una protecció natural contra els danys del sol.
Per altra banda,les dones blanques posseeixen receptors d’estrogen,però es diu que van disminuint quan arriba la menopausa.
Uns resultats de les evolucions de les arrugues,donats a la revista :”Fertility and Sterility”, realitzades per un dermatòleg,van ser dos vegades més alts a les dones blanques que a les afroamericanes.Amés,les dones blanques,el nombre d’arrugues variava amd l’edat,no amb el temps desde la menopausa.Açò sugereix que l’envelliment seria causa del poc nivell d’estrogen després de la menopausa.
La teoría,es que les dones blanques tenen una pell més vulnerable al sol,va dir el metge Hugh S. Taylor de la Yale University,en Connecticut.Però hi ha estudis com el de Reutres Health que no l’aproven aquesta teoría.
Per altra banda,Taylor va opinar que les dones blanques deprés de la menopausa no s’esponguen molt al sol.
Conclusió,els resultats no signifiquen que les dones negres no necessiten preocupar-se per les arrugues,sinó que la seua pell no tindria els signes d’envelliment tan ràpid com les dones blanques.
Altres enllaços:

1 comentari:

  1. Aquesta és una notícia molt interessant i original, ja que ens parla de l'envelliment de la pell,que depen de factors com l'estrogen o la melanina.
    També s'ha de tindre en compte que l'estat de la pell de cada persona (independentment de la raça) depén de molts factors tan biològics com psíquics.
    A més, hi existeixen malalties relacionades amb l'envelliment com per exemple, la progeria que és l'acceleració d'aquest a unes edats molt tempranes de la vida.

    ResponElimina