diumenge, 21 de novembre del 2010

Fertilitat de la dona

Un estudi realitzat per la Universitat de Yale i La Escola de Medicina Albert Einsten revelà que les dones amb el grup sanguini O s’enfronten a majors problemes per a produïr òvuls, en comparació amb aquelles dones amb el grup sanguini A.

Els científics que participaren en la investigació creuen que es determina per l’hormona FSH (foliculoestimulant), que té major presència a les dones que presenten dificultats per a quedarse embarassades i a les dones de grup sanguini O.

Per exemple, les dones que passen dels 30 anys tenen una major cantitat de l’hormona FSH que cualsevol de menor edat.

Segons informació de BBC Mundo, els nivells de dita hormona són també un indicador de la quantitat i qualitat d’òvuls que produeix una dona, doncs pareix ser que quan major quantitat es té de FSH és menor la possibilitat de produïr òvuls de millor qualitat.
A l’estudi participaren 560 dones d’una edat mitjana de 35 anys que estaven siguent sotmeses a tractaments de fertilitat.

Però els investigadors insistiren en què el factor més important que influeix en la fertilitat d’una dona és la edat.



Notícia relacionada

Notícia original



1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut bastant interesant ja que jo sóc del grup sanguini O i no savia res d'aquestes dificultats a l'hora de tenir fills. Sempre he sentit dir que aquelles dones amb grup O negatiu si que tenien problemes. Per un altre costat, l factor de l'edat, ja que hui dia, la majoria de les dones decideixen ser mares passats els 30, quan posseixen una estabilitat laboral i un suficient nivell econòmic per poder mantindre els fills.
    Ací us deixe un enllaç que m'ha paregut interesant: http://www.webdelbebe.com/pre-natal/concepcion/maternidad-tardia-ser-madre-a-los-40.html

    ResponElimina