dissabte, 13 de novembre del 2010

La pneumònia mata a 4.000 xiquets cada dia




Una de les fonts més famoses de Ginebra, es tenyirà de blau per a commemorar el Dia Mundial de la Pneumònia, una malaltia que segons l'OMS és la principal causa de mort de xiquets en tot el planeta.

Més de 4.000 xiquets moren de pneumònia cada dia.

Segons dades de l'OMS, es calcula que la malaltia mata a uns 1,8 milions de xiquets cada any.

Es tracta de la malaltia que més morts de menors de cinc anys provoca. Ni la malària, ni la pallola ni la sida combinada són tan letals.

Menys del 20% dels xiquets que patixen pneumònia reben els antibiòtics que necessiten.

Els experts asseguren els diners que es destina per a combatre-la i previndre és molt poc, si es compara amb el que s'invertix en la malària i la sida.

"El tràgic és que és una d'eixes malalties que s'ha provat científicament que es pot previndre per mitjà de la vacunació, de la promoció de la lactància materna i d'una bona nutrició", va assenyalar l'experta.

Una vegada es contrau la malaltia es pot tractar amb antibiòtics, va explicar Evans. Segons l'OMS, "menys del 20% dels xiquets que patixen pneumònia reben els antibiòtics que necessiten".

No obstant, després d'establir negociacions amb laboratoris farmacèutics van aconseguir que el preu baixe en els països en via de desenvolupament.

La malaltia, que pot ser causada per virus, bacteris o fongs, és un tipus d'infecció respiratòria aguda que afecta els pulmons, fent que la respiració siga dolorosa i limitant l'absorció d'oxigen.

Notícia original

Noves fonts d'informació:

Informació sobre pneumònia:click ací

Notícies sobre pneumònia:



Vídeos:




1 comentari:

  1. Aquesta em pareix una notícia molt important, ja que reflexa l'estat en què es troba el món actualment.
    Ens trobem en un punt en què l'èsser humà és capaç de curar malalties que mai no havia aconseguit dominar ni manipular. Però també ens explica que l'èsser humà és capaç de deixar morir milions de persones arreu del món, simplement perquè aquestes no poden pagar-se un tractament que sí existeix i que sí pot millorar la seua qualitat de vida.

    ResponElimina