dimecres, 24 de novembre del 2010

La grip aviar

La grip aviar ha tornat a Hong Kong. Les autoritats sanitàries de l´excolònia britànica asseguren que han detectat el primer cas de grip A/H5N1 en una persona des de 2003. Es tracta d'una dona de 59 anys, que ha donat positiu en les proves després d'haver tornat d'un viatge a Xina continental. La pacient, que inicialment va ser diagnosticada amb pneumònia, es troba hospitalitzada en estat greu. Es desconeix on ha contret la malaltia.
Chow ha afirmat que no hi ha indicis, de moment, que la dona ingressada s'hagi contagiat per una transmissió del virus d'humà a humà, i que la investigació s'està concentrant en les gallines com a font d'infecció. La dona va viatjar a Xina entre el 23 d'octubre i l'1 de novembre passats amb el seu marit i la seva filla. L'espòs, de 60 anys, també va experimentar símptomes de febre, però s'ha recuperat.
L'excolònia va registrar l'últim cas de grip aviari en humans en 2003. Sis anys abans, en 1997, va sofrir el primer gran brot en persones ocorregut al món. La malaltia va provocar llavors la mort de sis persones a Hong Kong, i va obligar a sacrificar diversos milions de pollastres i gallines, tots els de el territori. Hong Kong es va veure copejat també en 2003 pel SARS (sigles en anglès de síndrome respiratòria aguda i greu), que va matar a 774 persones a tot el món; d'elles, 299 en l'ex colònia. L'epidèmia va enfonsar l'economia d'Hong Kong durant mesos.
Desde que es va produir l’apareixement del H5N1 en 2003, s’han contabilizat 507 casos en tot el món, dels cuals 302 han sigut mortals, segons l’últim balanç de l’ Organizació Mundial de la Salud (OMS), publicat el 18 de octubre passat. El major nombre de contagiats i morts s’ha produït en Indonèsia (170 y 141, respectivament), Vietnam (119 -59) i Egipte (112-36).


Notícia original


Notícies relacionades:
La grip torna
Hong Kong set anys després

Vídeo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada