diumenge, 21 de novembre del 2010

Conseqüències d'una dieta dolenta en els descendents


Una adequada alimentació no ens lliura de desenvolupar problemes en la salut si els nostres pares no contaren amb la mateixa, segons senyala el portal del diari ABC.

Una investigació australiana demostrà que la dolenta dieta del pare pot afectar la salut de la seua descendència. Com a mínim, això és el que ocorregué amb ratolins.

L’experiment és la primera demostració directa de què un factor no genètic, com ho és l’alimentació, es pot transmetre a la seua descendència. El que dóna una explicació més a la epidèmia d’obesitat.

Els científics de la Universitat de Nova Gal•les, en Sidney, sols han demostrat esta transmissió de pares a filles, encara que l’autora principal, Margaret Morris, creu que el risc seria el mateix amb fills mascles.


Fins ara es sabia que els pares obesos o diabètics tenien més possibilitats de tindre fills amb una major predisposició a engreixar o amb problemes per a mantindre a ratlla la seua glucosa.

En termes científics que la dolenta alimentació dels pares puga afectar a posteriors generacions s’anomena herència fenotípica.

L’equip de la Universitat de Nova Gal•les alimentà rates mascle amb menjar ric en greix. Aquestes engreixaren i començaren a desenvolupar una intol•lerància a la glucosa. Els seus problemes es transmitiren a les seues cries femelles encara que les rates progenitores femelles no tenien problemes de sobrepès i foren alimentades amb una dieta equilibrada.


Notícia relacionada


Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada