dissabte, 6 de novembre del 2010

Un repte per a la ciència


Conèixer el "segon genoma" o el "metagenoma" (estructura microbiana que viu al cos humà), és un dels nous reptes que té la ciència, segons s’ha destacat a Barcelona en un simposi internacional sobre secuenciació i anàlisi del genoma.

Roderic Guigó, coordinador del programa Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, i organitzador d’aquest encontre, ha explicat que aquest segon genoma "és major que el propi genoma humà" i que també són marcadors de determinades patologies.

Guigó ha destacat que en boca, estòmac, vagina, orelles i en la propia pell hi ha estructures microbianes que estan en funció de factors externs, encara que la interacció amb el propi genoma determina què organismes poden viure en cada persona. Per exemple, les persones amb la malaltia de Krohn tenen una flora distinta a l’estòmag de qui no la té.

Ha explicat, a més, que s’ha parlat dels últims avanços tecnològics que ja permeteixen processar l’equivalent a 30 genomes al dia, i com el Beijing Genomics Institute, que compta amb 250 màquines de secuenciació, s’ha convertit en el més important del món.

Ha remarcat que s’estan accelerant els resultats que s’esperen de la secuenciació del genoma humà, i a dia de hui ja s’han secuenciat mil genomes complets de mil individus distints, i ja s’han començat a buscar les variacions que marquen les diferències entre genomes, que són mínimes.

A l’encontre s’ha destacat també la qualitat de la investigació a Catalunya i Espanya en l’àmbit de la genòmica, i que les noves instal•lacions de secuenciació fan que Catalunya, Espanya i, en concret, Barcelona ja estiguen al mapa europeu i internacional de l’anàl•lisi genòmic.



notícia original

notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada