divendres, 12 de novembre del 2010

Suplements de calci = risc d'atacs cardíacs


Un estudi realitzat ens informa que els suplements de calci que habitualment prenen les persones majors per prevenir el risc d’osteoporosis podrien tenir un doble efecte incrementant les possibilitats de sofrir atacs cardíacs.
A més amb els resultats d’aquest estudi suggereixen que aquest medicament no es tan efectiu com creiem per a prevenir fractures en els ossos.
El calci es un mineral indispensable per a la conducció nerviosa, la coagulació de la sang i la contracció dels músculs, per això, els metges recomanen a estes persones majors, consumir calci bé mitjançant aliments o bé amb suplements. No obstant això, després d’aquest estudi aconsellen ingerir calci a través d’aliments i no amb els suplements càlcics.
L'increment en el risc d'atacs cardíacs va ser el mateix tant en dones com en homes, independentment de l'edat o el tipus de suplement ingerit.
Altres diuen que la raó per la qual augmenta el risc de malalties cardiovasculars no és clar, però es creu que tindria a veure amb que l'excés de calci circulant en la sang podria provocar un enduriment en les artèries.

Es considera que fins a 700mg de calci al dia és la xifra recomanada per a adults, i que la millor manera d'ingerir-ho en mitjançant la llet i els seus derivats, i alguns vegetals.








Informació relacionada:


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada