dissabte, 6 de novembre del 2010

Frenar l'envelliment



Ray Kurzweil (científic i inventor) creu que en el futur les noves tecnologies es fusionaran amb el cos humà. Admiteix que és un optimista però és cert que el 90% de les prediccions que va fer als anys noranta foren acertades.

En 20 anys ha passat de ser considerat un boig a ser un dels referents mundials en el camp de la tecnologia. Té 62 anys i assegura que els test als que s’ha somès indiquen que l’envelliment del seu cos és similar al d’una persona d’uns 40. "Jo no em vull morir. I a pesar del que la gent diga, crec que ningú vol. Hi han estudis que sostenen que sols aquelles persones que estan sotmeses a un gran sofriment, físic o emocional, desitjen realment morir. Els demés aprecien el que la vida pot oferir. Si sempre siguérem com ara ens aburriríem, però jo no parle d’això. Al mateix temps que allargarem la nostra vida, el món també cambiarà i l’èser humà millorarà i serà més creatiu".


En el futur les noves tecnologies es fusionaràn amb el cos humà. Creu que en 20 o 30 anys podrem tindre implantats minúsculs ordinadors que curaràn malalties com el Parkinson o el càncer: "Un home de 90 anys estarà com si tinguera 30", assegura.

La intel•ligència artificial es desenvoluparà de forma que "en el futur tindrem màquines més inteligents que l’home. Estaran al nostre cos, al nostre cervell, per a fer-nos més intel•ligents. Hi haurà una combinació entre intel•ligència biològica i no biològica", afirma.

Fins a tal punt ho creu així que conserva mostres d’ADN i abundant informació sobre el seu pade, ja mort. "Crec que arribarem a ser capaços de crear persones virtuals. Podríem recrear èssers humans de manera prou convincent encara que dependria de la quantitat d’informació que tinguérem d’esta persona".


Segons Kurzweil, el canvi climàtic deixarà de ser una preocupació. L’energia solar estarà tan desenvolupada i el cost per a produir-la serà tan baix que els combustibles fòssils deixaràn d’utilitzar-se. "No em preocupen el calentament global o la contaminació, pero sí em preocupen els nous problemes que sorgiràn com a conseqüència de la introducció d’aquestes tecnologies. La mateixa tecnologia que usem per a tratar el càncer o frenar l’envelliment pot ser usada per bioterroristes per a crear noves armes més potents i destructives", adverteix.



la notícia a El Mundo
notícies relacionades

notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada