dimarts, 22 de febrer del 2011

LOS GRANDES RIESGOS DE LAS MADRES PREADOLESCENTES


La noticia de la xiqueta rumana de 10 anys que va donar a llum un nadó de 3 kg a Jérez segueix generant sorpresa en aquest país i en Amèrica Llatina.
Aquesta xiqueta es massa jove,ni tan sols es pot considerar una adolescent. Es el primer cas al nostre país. De fet,no crec que hi hagen dades prèvies a Espanya,va dir la doctora Francisca Martínez,cap de la unitat d’Anticoncepció del departament de Obstetrícia i Ginecologia de l’ Institut Universitari Dexeus de Barcelona.
La edat per a tindre la primera menstruació a Espanya es aproximadament 12 anys i la maduresa del sistema reproductor no es dona,fins 2 o 3 anys després va tornar a dir la metgessa.
En 2008,dels 519.799 parts que es varen registrar a Espanya,177 eren mares menors de 15 anys.
Fisiologia:
La doctora Martínez va assegurar que encara que no s’han iniciat les regles periòdiques,la xiqueta des de que naix té òvuls en els ovaris,que quan comence a funcionar cíclicament aniran madurant. Es possible que haja tingut una ovulació que haja coincidit amb el coit fecundant.
Per a la doctora Nuria Parera( Ginecologia de la Infància i l’adolescència de Dexeus) aquest es un cas excepcional de una patologia anomenada pubertat precoç.
Per a que una xiqueta quede embarassada el seu sistema reproductiu deu estar madur. Als 10 anys,molt poques xiquetes tenen la regla i les que la tenen es perquè han desenvolupat una pubertat precoç,va dir la doctora Parera.
Riscos:
El principal risc es la seua edat,expliquen les especialistes. Es tracta d’una xiqueta no sols des de el punt de vista fisiològic sinó psicològic.
El desenvolupament dels sistemes muscular i ossi encara no han culminat als 10 anys i un embaràs a tan curta edat pot provocar l’ interrupció d’aquesta formació.
Expertes apunten a que els embarassos en edats molt precoces són considerats d’alt risc per la pròpia immaduresa corporal de la mare i perquè poden desencadenar problemes d’hipertensió i de diabetis.
Encara que,la doctora Parera va dir que hi ha molts pocs embarassos en persones d’aquesta edat que es molt difícil fer un estudi o estadística.




Pàgines relacionades:




Video:



1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha sorprés molt,no sabia res de tot açò i m'ha semblat molt interessant encara que veig un poc irreal que una noia de tan sols 10 anys haja pogut quedar embaraçada i més extrany encara que haja tingut el nadó sense complicació alguna ja que als 10 anys la majoria de noies encara no estan lo suficientment madures com per a quedar embaraçades, a més per si fos poc, en eixes edats ni el cos mateixa de la noia esta acabat de "formar" per dir-ho de alguna manera, l'estructura òssia encara no ha adoptat la seua forma completament i el cos de la jove encara està sofrint el creixement i els canvis que aquest comporta.

    ResponElimina