dissabte, 5 de febrer del 2011

Una nova espècie humana: els denisovans

El genoma d'un dit trobat a Sibèria de 30000 anys d'antiguetat permet descobrir una nova espècie humana anomenada els denisovans. Un equip d'investigadors va analitzar el fòssil trobat en la cova de Denisova, la qual cosa els va permetre esbrinar que era un os d'una xiqueta no pertanyent ni als neandertals ni als humans moderns. Es tracta d'uns humans que visqueren en gran part d'Àsia en el Plistocé.Han sigut batejats amb este nom degut a la cova on va ser trobat el fòssil.

Els científics diuen que eren un grup d'homínids pròxims als neandertals, però que es van separar dels avantpassats de l'humà modern.La troballa dels denisovans, que segons els científics van viure en les mateixes àrees que els humans i els neandertals, desvela que en l'evolució humana les coses no són tan simples.

Els científics creuen que uns avantpassats procedents d'Àfrica van partir primer i es van separar ràpidament; com a conseqüència, uns es van convertir en els neandertals que s'expandiren per Europa, i altres en els denisovans, anant cap a l'est. Els investigadors pensen que en els pròxims anys es faran més troballes que complicaran encara més les coses. Pot haver-hi un quart personatge encara per descobrir?


Noticia original

Noticies relacionades:

L' últim neandertal

Altra espècie humana es va creuar amb els sapiens

Videos relacionats:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada