miércoles, 16 de febrero de 2011

L'envelliment de la població podria frenar el canvi climàtic

Un estudi realitzat a EUA mostra que si la població té un creixement més lent, es pot arribar a reduir les emissions de CO2 en un 30%, això evitaria l’augment d la temperatura en dos graus centígrads.


Els científics que han realitzat l’estudi varen descobrir que si la població creix més lentament pot fer que les emissions de gasos d’efecte hivernacle es vegen reduïdes d’un 16 a un 29%.


Les poblacions envellides redueixen les emissions fins un 20%, sobretot els països industrialitzats per la caiguda de la productivitat. En canvi, la urbanització predominant als països desenvolupats pot donar lloc a un augment del 25%, degut al creixement econòmic.


Així, aquestes dades demostren la necessitat de posteriors anàlisis sobre les relacions entre l’envelliment , la urbanització i el canvi climàtic.
- Notícia original
- Notícies relacionades

- Video


1 comentario:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant, ja que ens fa pensar en tot el que la població està fent patir al planeta. A més ens n'hem adonat que la població envellida contamina menys ja que les persones amb més edat, al tindre un estil de vida molt més respectuós i pausat que els joves causen un menor impacte sobre l'atmosfera, i en definitiva respecten molt més la Terra.
    Açò resulta paradòxic, ja que les persones més majors tenen una actitut més favorable per al futur que els propis habitants del planeta que provablement encara viuran quan s'incrementen els problemes derivats de l'efecte hivernacle.

    ResponderEliminar