dissabte, 19 de febrer del 2011

Teràpia amb èxtasis



MDMA, la droga coneguda com èxtasis, podria ajudar a persones que sofreixen de síndrome d’estres posttraumàtic (PTSD), quan s’utilitza junt a psicoteràpia, revelà un recent estudi.
Aquesta troballa podria ser la primera ocasió en què MDMA hauria demostrat tenir beneficis terapèutics per als pacients durant assajos clínics. El MDMA fou empleat com una droga terapèutica a finals dels 70, encara que existia poca evidencia científica de la seua efectivitat.
A finals dels 80, la droga començà a ser produïda de forma il•legal i consumida de manera social provocant la seua prohibició abans de què pogueren realitzar-se més probes humanes. Michael Mithoefer, un psiquiatra i investigador clínic, junt amb els seus companys, donaren a 20 pacients amb Síndrome d’estres posttraumàtic MDMA o placebo. La majoria d’aquestos pacients eren dones víctimes d’abusos sexuals que no havien respost bé a drogues convencionals.
Els subjectes reberen dos sessions de psicoteràpia de 8 hores de duració cada una, separades per un període de 3 a 5 setmanes durant les quals s’administrà MDMA o placebo. En l’experiment també treballaren voluntaris que participaren en sessions setmanals de psicoteràpia.
Els voluntaris foren testats per a buscar símptomes de PTSD abans i després de cada tractament al igual que dos mesos després. Dels 12 participants que reberen MDMA,10 mostraren una milloria en la seua condició, comparats amb sols dos dels huit participants que reberen placebo.
Mithoefer digué que els resultats són molt encoratjadors però també senyalà que aquest és un estudi preliminar i que els resultats deuen ser reproduïts en altres probes. Diversos investigadors independents es mostraren contraris a utilitzar MDMA de manera terapèutica, notant la gran quantitat de casos d’abús de drogues que existeixen entre els pacients de psicoteràpia.
Altres estudis que esperen replicar els resultats de esta investigació es troben actualment planejats o en preparació als Estats Units, Suiza, Canadà, Israel i Espanya. El resultat de les probes suïsses deurien estar disponibles a finals d’aquest any.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada