dissabte, 5 de febrer del 2011

En Equador baixa l'alerta de roja a taronja del volcà Tungurahua


  • EQUADOR (05/DES/2010).-
    El volcà Tungurahua que va entrar en preocupant activitat en la vespra, va reduir la seua intensitat el que va portar a les autoritats a abaixar l'alerta de "roja'' a "taronja''.

    L'alerta declarada el dia d'ahir va ocasionar l'evacuació dels pobletans cap a albergs, i a pesar que el volcà va disminuir la seua intensitat continua en activitat.


    Al moment es presenta una columna d'emissió de cendra "de dos a tres quilòmetres'', no obstant, la presència de nebulositat en la zona impedix visualitzar la situació del colós, va fitar.

    Un tècnic va agregar que s'ha reportat la caiguda de cendra en poblacions com Choglontuz, Palictahua i Penipe, mentres en les últimes hores no es van presentat majors emissions de fluxos volcànics. Va afirmar que de moment i donada la disminució de l'activitat en el volcà no es realitzen tasques d'evacuació.També el nivell d'explosions i sismicidad continua amb tendència a la baixa però s'espera qualsevol canvi en l'activitat del Tungurahua.

    Un comunicat previ de la SGR va assenyalar que les tasques educatives en les comunitats afectades estan suspeses així com es va disposar l'evacuació del ramat.

    El volcà Tungurahua, de 50023 metres d'altura sobre el nivell del mar, va iniciar un sobtat procés eruptiu després d'uns sis mesos de relativa calma. Al juliol i agost del 2006 va presentar els esdeveniments més greus que van deixar uns quatre morts, dos desapareguts, milers d'evacuats i copiosos danys en àrees de cultiu.



Videos:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada