dissabte, 19 de febrer del 2011

Insomni, eixe malson amb els ulls oberts.


Cada dia és més comú trobar-se amb gent que pel seu estressant dia a dia, a l’hora de dormir li es impossible trobar el descans ple. Aquesta anomalia, no te explicació científica, sinó que es deu a factors ambientals o a roïns hàbits que trastornen la qualitat de vida i la qualitat de descans que el nostre cos necessita.

Els pacients amb aquesta patologia han anat augmentant en els últims anys. Aquesta no te cura científica, sinó psicològica o ambiental. Un canvi d’hàbits, una millora de la higiene de la son... Poden millorar el descans de moltes persones espanyoles.

Respectar l’horari de son, no fer migdiada, no utilitzar el llit per veure la TV, llegir..., no veure begudes estimulants... Poden ajudar al pacient a arribar al alta mèdic.

Perquè dormir poc o mal, pot tindre multitud de arrels. Una apnea, una narcolèpsia, un trastorn de la conducta durant el somni. El insomni apareix potser com a conseqüència d’una malaltia o d’un tractament mèdic, o com símptoma d’una depressió. També freqüentment fruit de causes ambientals o roïns hàbits.

Diàriament adquirim massa estímuls que ens afecten negativament; no arribar a fi de mes, les factures, l’estrès, l’hipoteca...

Els científics afirmen que la mitjana d’hores que tots deuríem dormir, oscil·la entre unes 7 o 8 hores. Encara que no es aplicable a totes les persones.

La mala qualitat de vida que portem, diuen els científics, acabarà amb nosaltres. Tot allò que fem durant el dia, acaba entrant amb nosaltres dins del llit. I la mala nit que pugam passar, serà reflectida en l’endemà.




Altres Enllaços:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada