dimarts, 1 de febrer del 2011

Els cassos de pedres al renyó es multiplicaran en 20 anys

Els casos de pedres en el renyó (litiasis) es duplicaran en els pròxims 20 anys, segons adverteix l'Associació Espanyola d'Urologia. Les principals causes d'aquest increment són l'abandó de la dieta mediterrània i el sedentarisme.
Aquest problema és molt més marcada en els països amb un major nivell socioeconòmic, els especialistes  asseguren que el 30 per cent dels pacients necessitarà tractament per a expulsar els càlculs.

Un coordinador del Grup de AEU, Juan Galán, anomena que "encara que la formació de pedres té un origen multifactorial, la dieta i l'estil de vida són dos factors determinants".
El consum excesiu de la sal, els hidrats de carbó . . . son alguns dels nutrients que favoreixen la formació de pedres.

A mes les persones amb diabetis, hipertensió arterial, entre altres; tenen més tendència a la formació de pedres al renyó produïdes per un àcid úric

La formació de pedres també pot ser deguda a canvis en la composició de l’orina, açò es molt més freqüent en persones de 30 i 40 anys.



Altres noticies relacionades:


1 comentari:

  1. Em pareix molt interesant com una pedra es pot formar dins del renyo pero encara m'asombra mes com un estil de vida pot condicionaro

    ResponElimina