dissabte, 19 de febrer del 2011

Menjar ferralla


Una nova investigació realitzada per Kari Northstone de la Universitat de Bristol suggereix que el menjar ferralla podria ser el causant de què molts xiquets tinguen un coeficient intel·lectual (CI) més baix quan cresquen.
L’equip recol·lectà informació sobre els hàbits alimentaris i el CI de quasi 4000 xiquets al llarg de 6 anys. Després de factoritzar altres influències conegudes en el CI, l’equip descobrí que xiquets de tres anys d’edat amb una dieta amb altes quantitats de greix i sucre tenien un CI més baix 5 anys després que aquells que seguien dietes més saludables.

Els xiquets de huit anys amb dietes que incloïen més fruita i vegetals també obtingueren resultats més alts en les seues probes de CI. Com que un percentatge cada vegada major de xiquets en edat escolar té sobrepès o obesitat, està absolutament clar que una dieta saludable és una part vital del seu desenvolupament físic i també mental.

Esta investigació no és la primera en suggerir que la dieta en la infància té un paper important en el desenvolupament intel·lectual. També es sap que xiquets amb pares més vells o que estan baix la influencia de drogues a l’hora de concebre’ls tendeixen a tenir CI més baixos.

Un estudi distint publicat la setmana passada suggereix que la dieta també podria influir en el controvertit desordre de falta d’atenció, duent els investigadors a recomanar que els xiquets amb eixa condició canvien la seua dieta abans d’iniciar un tractament amb medicaments. Els arguments continuen acumulant-se per a desterrar el menjar ferralla de la dieta infantil tant pels obvis beneficis per a la seua salut física com la necessitat de protegir el desenvolupament intel·lectual dels xiquets.

Notícia Original

Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada