dijous, 3 de febrer del 2011

El major cicló de la història d'Austràlia toca terra

El cicló Yasi, amb vents sostinguts de fins a 290 quilòmetres per hora, ha entrat en territori del nord d'Austràlia.
Segons les autoritats i els meteoròlegs, Yasi, de categoria 5 i acompanyat de ratxes de vent de fins a 297 quilòmetres per hora, pot ser major i més perillós que qualsevol un altre dels quals prèviament han copejat Austràlia.
Els vents del cicló han derrocat arbres i arrencat teulades d'edificis de les ciutats de la franja costanera amenaçades pel cicló. Es pronostiquen abundants pluges que amenacen àmplies zones agrícoles. La major amenaça podria venir de les marees al llarg de la costa a causa del cop del mar quan la marea estigui alta. Mines, vies fèrries i ports de carbó han tancat. Hi ha poques tendes obertes, les universitats han estat protegides amb sacs de sorra i taulons en les finestres, i fins i tot els militars s'apressen per treure de la zona als seus vaixells i avions a temps.
El servei de meteorologia estima que la força de Yasi és major que la del cicló Larry, que en 2006 va destruir cases i comerços de la costa del nord-est . El cicló Yasi es va convertir en una catàstrofe sense precedents, amb 35 morts i uns danys econòmics van ascendir a més de 3.800 milions d'euros.


Noticia original

Notícies relacionades
Cicló copeja costa turística

Austràlia evacua diverses ciutats costaneres 

Austràlia sofreix una catàstrofe sense precedents


Vídeo relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada