dissabte, 19 de febrer del 2011

La ment, el cos i la màquina.


La tecnologia pot ser el millor aliat de l'home, com va demostrar ahir un grup de científics que van presentar el primer braç biònic que pot ser mogut amb impulsos cerebrals.

El procediment consisteix en redirigir mitjançant una cirurgia els senyals del cervell als nervis dels músculs que queden sans després d'una amputació, permetent als pacients controlar les seues pròtesis amb només pensar en l'acció que volen realitzar.

Fins ara, aquesta cirurgia i col·locació de pròtesis s'ha realitzat a 50 persones a tot el món, moltes d'elles militars ferits en combats.

De moment sols s’ha realitzat amb braços, però no descarten aconseguir-ho amb altres extremitats.

Aquests procediment transfereix els nervis del braç i la mà al múscul del pit, i, quan els nervis creixen, els músculs del pit actuen com si fossin els de la mà. Per això, quan l'usuari d'una pròtesi pensa en contraure la mà, l'ordre és mesurada per senyals mioelèctriques que permeten que la mà protètica responga.

L’ equip de científics segueixen desenvolupant la cirurgia per millorar la mobilitat dels pacients amb una millor descodificació del senyal bioelèctrica i millores en els sistemes de control de les pròtesis.

A més, han estat capaços de restablir la sensibilitat de la pell del braç, encara que no el tacte.




Altres Enllaços:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada