dissabte, 12 de febrer del 2011

Els casos de pedres en el renyó es duplicaran en 20 anys a Espanya


Els casos de pedres en el renyó es duplicaran en els pròxims20anys a Espanya, a causa del progressiu abandó de la dieta mediterrània, a l'elevat sedentarisme i a una disminució en el consum de líquids. Se sap, per exemple, que hi ha determinades zones on és més freqüent, i que el tipus d'alimentació i els hàbits actuals estan incrementant el nombre de casos.
Entre els nutrients que afavorixen la formació de pedres han destacat el consum en excés de sal, els hidrats de carboni refinats i els aliments amb proteïnes d'origen animal i rics en oxalat, presents en els fruites seques, el xocolate, el te i el café.
Els càlculs en el renyó continua sent un dels principals motius de consulta a l'uròleg, ja que afecten aproximadament el 10% de la població, és a dir, a més de quatre milions d'espanyols.
És freqüent en persones d'entre 30 i 40 anys i hi ha un altre pic d'incidència entre els 50 i 60 anys.
En el 70% dels casos els s'expulsen de forma espontània a través de l'orina i, quan no succeïx així o es presenten complicacions, hi ha tècniques capaces de fragmentar-los i facilitar la seua posterior expulsió.

Notícia original

Notícies relacionades:

Vídeos:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada