diumenge, 6 de febrer del 2011

La pesca en Mauritania amenaça el vell marí i el dofí geperut.

Investigadors catalans, examinant la xarxa tròfica de les costes de Mauritania, s’han adonat del greu perill que corren a l’atlàntic el dofí geperut i el vell marí per culpa de l’activitat pesquera d’aquesta zona, el que fa que s’agreugi el perill d’extinció en el que es troben aquestes dues espècies.
 
Mauritania alberga alguns dels hàbitats més explotats a nivell de pesqueries de tot el món amb un dels majors bancs de pesca i amb una molt baixa regulació, inspecció i control.
 
Aquest tipus de pesca tant devastadora, sobretot la pesca d’arrossegament , que és la que majoritàriament exerceixen els pescadors, està posant en perill els ecosistemes marins locals,  per la qual cosa els experts demanen que el govern maurità ho regularitze i que facin la pesca més sostenible en aquesta zona del nord-oest d’Àfrica. 
 
Ana M. Pinela, de les investigadores principals de la universitat de Barcelona , inclús digué que la zona deuria de ser prioritària per a la conservació d’aquestes espècies en vista de l'exagerat grau d'explotació que han exercit sobre ella.
 
La desaparició del dofí geperut i de el vell marí provocaria una gran alteració en els seus ecosistemes i possiblement la desaparició d’altres espècies, ja que, faltarien dos dels superpredadors essencials d’aquesta xarxa tròfica.


Notícia original. 

Altres notícies relacionades:
 
 
 Vídeo:


 
 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada