dimarts, 22 de febrer del 2011

LA BAIXA AUTOESTIMA PORTA A LA OBESITAT


¿Que es abans :la baixa autoestima o la obesitat?O dit d’una altra manera,¿les persones que es volen menos es descuiden més,o lo que passa es que quan es veuen lletjos,deixen de queixar-se?Un estudi britànic fet amb 6.500 persones ha trobat que una baixa apreciació sobre un mateix porta a descuidar l’alimentació,i no al revés i que aquesta tendència es major en les xiques que en els xics.
El treball ha suposat el seguiment dels participants des de els anys 70. Aleshores,una infermera va medir el seu pes i estatura quan tenien 10 anys. També se l’ s va fer una avaluació psicològica. Als 30,se l’ s ha tornat a revisar. Els xics tenien una autoestima més baixa,els que sentien que tenien més control sobre les seues vides i els que estaven més preocupats per guanyar pes foren els que 20 anys després tenien una major propensió a l’obesitat.

Lo novedos d’aquest estudi es que fins ara s’ha considerat l’obesitat com un desordre metabòlic i el que hem trobat es que els problemes emocionals son un factor de risc per a guanyar pes, i no es tracta de persones amb problemes psicològics greus.
Es tracta de persones amb un nivell d’autoestima i ansietat baix del rang de la normalitat.
El descobriment pot permetre dissenyar estratègies per a prevenir l’obesitat en les que no intervenen sols consells sobre la dieta i l’exercici,sinó que inclueixen un problema psicològic,han dit els experts.




Pàgines relacionades:



Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada