domingo, 27 de febrero de 2011

L'àguila imperial arriba a les 61 parellesen 2010

A l’últim cens nacional realitzat a 2010, la població d’àguila imperial compta amb 280 parelles de les quals 61 (el 48’3%) les trobem a Andalusia, a dos àrees diferents, els marenys del Guadalquivir i Serra Morena.
Aquesta au rapaç és una de les més amenaçades degut a les morts per electrocució, l’alteració dels seus hàbitats, així com la disminució de la principal font d’aliment: els conills.
La Conselleria de Medi Ambient està desenvolupant un programa per protegir l’espècie, però recorda que està catalogada com a espècie en perill d’extinció al Catàleg Andalús i d’espècie en perill crític d’extinció pel llibre Roig del Vertebrats.
Cal destacar també el treball realitzat per disminuir les causes que provoquen l‘alta mortalitat de l’espècie, encara que una de les més significatives fou la de rescatar 15 pollets d’àguila imperial en situació de perill que, després de rebre atencions al un centre especialitzat, foren alliberades a Cadis i a Còrdova.
- Altres noticies relacionades

- Video relacionat

No hay comentarios:

Publicar un comentario