dijous, 3 de febrer del 2011

La cova de cristalls gegants

Molts exploradors intenten esbrinar els secrets de la cova de cristalls gegants, situat a 300 metres baix terra en el desert de Naica. A més, la cova és de molt difícil accés i amb condicions extremes, a causa dels seus 50 graus Celsius i el seu 90 per cent d'humitat.
Va ser descobert l'any 2000 i segurament els misteris que rodegen esta cova seguisquen sense resoldre's per prou de temps. De totes maneres, la indústria minera desitja que es continue explorant, ja que podria ser un avanç en la mineria.

La principal característica dels cristalls és la seua formació a nivell geològic, però el més interessant seria descobrir els misteris que envolten als cristalls a nivell microscòpic, ja que es va prendre una mostra d'aigua i es va trobar una intensa activitat microbiana, sobretot una gran quantitat de virus.

Açò revelaria l'existència d'un ecosistema complet a nivell microscòpic. També relacionen a Mart amb què hi haja coves en el planeta roig, a causa de la possibilitat que l'activitat geotèrmica proporcione una zona on l'aigua podria formar cavernes semblants a esta.


Noticia original

Noticies relacionades:

Descoberta una cova enorme

Coves a la República Dominicana

Videos relacionats:




1 comentari:

  1. Es una noticia interesant,es deberes,diuen que tant la Terra com Marte tenen roques semblants,això es degut a la teoria del Bing Bang.

    ResponElimina