dimarts, 1 de febrer del 2011

L'activitat física habitual és imprescindible en la prevenció i control de la malaltia cardiovascular



Un estil de vida físicament actiu, va associat a una disminució de la freqüència i la mortalitat de les MCV en un 30%, de manera que a major activitat física, menor incidència d'esdeveniments cardiovasculars.
Un programa individualitzat d'activitat física contribueix a la disminució de riscos cardiovasculars (hipertensió, dislipèmia ...)
Les dades disponibles sobre els factors de risc a la Rioja, destaquen que el 50% dels malalts diagnosticats no controlen adequadament els seus hàbits de vida.
Les persones que porten un estil de vida més actiu es "senten millor" i produeixen en el seu cos una resistència superior davant les diferents agressions que la vida i el pas dels anys provoquen.
En deixar de banda el sedentarisme s'estan aconseguint una sèrie de beneficis saludables per a tot l'organisme.
En la Rioja en relació amb l'activitat física, el 42,6% dels homes i el 61% de les dones no practiquen cap exercici físic.
Quant a la població infantil no fan exercici físic un 23,8% dels xiquets i entre les causes hi ha el elevat temps dedicat a la televisió i la utilització de videojocs.



Noticia original

Altres noticies relacionades:
Organizació mundial de la salut
Prevenció de enfermetats cardiovascular

1 comentari:

  1. En la meua opinió la noticia està molt bé, ja que parla de l'activitat fisica, i la importancia que te, doncs jo, en la meua noticia parle de l'obessitat i també li dona molta importancia a fer exercici ja que es tan bo front a moles situacions.
    Este document parla també d'aquest tema i em sembla mol interesan.

    http://www.gallinablanca.cat/vida-sana/articulos/la-importancia-de-lactivitat-fisica-en-la-vida-diaria.aspx

    ResponElimina