diumenge, 27 de febrer del 2011

Increment de CO2 atmosfèric provocarà danys als éssers vius

Segons un estudi realitzat per l'equip d'especialistes del Centre Nacional d'Investigacions Científiques (CNRS) de Marsella, el CO2 és un factor molt implicat en la formació de danys oxidatius i que podria tenir efectes directes sobre organismes vius com els bacteris, efectes tals com un augment de mort cel•lular, lesions en l'ADN, freqüents mutacions en el mateix, entre altres.



A més, s’estudiarà la possibilitat de que l’enzim anhidrasa carbònica actue com a defensa a la oxidació.

Per si fora poc, l'increment de CO2 a l'atmosfera també produeix el calentament global.

Noticia original


Enllaços relacionats:

Videos:


1 comentari:

  1. El calentament global sempre ha sigut un tema que ha causat polèmica, i ens deuria preocupar a tots, ja que la quantitat de diòxid de carboni es cada vegada més freqüent a l'atmosfera, contaminant l'aire que consumim i perjudicant-nos als éssers vius en molts aspectes.
    Trobe el vídeo molt complet, on explica les conseqüències que ha tingut la continua emissió d'aquesta substància nociva i es sugerixen algunes mesures per controlar aquesta emissió en un futur.
    Com a aportació a aquesta informació caldria nombrar el cas de la capa d'ozó (la qual es troba fortament afectada pel CO2) amb una pàgina on s'expliquen detalladament característiques i problemes sobre el tema.

    http://www.edunet.ch/activite/wall/encyclopedie/pagozono/principal.htm

    ResponElimina