dimarts, 1 de febrer del 2011

El tabac afavoreix als tumors del càncer de mama

El tabac causa càncer en diferents òrgans, no solament en el pulmó. Un grup d'experts recalca que l'hàbit de fumar es relaciona amb un  increment del risc de patir càncer de mama. Especialment si es consumeixen cigars abans de la menopausa i abans de donar a llum al primer bebè. Així ho revela un nou estudi publicat en la revista 'Arxives of Internal Medicine'.

Com més prompte es comence a fumar i quants més anys dure aquesta addició, més probabilitats tindrà de desenvolupar aquesta malaltia.

El tabac conté carcinógens (hidrocarburs aromàtics policíclics, amines aromàtiques ...) que s'alliberen durant el consum i travessen la membrana de les cèl•lules, aquests  poden quedar en els teixits grassos del pit i danyar així les cèl•lules sanes de la mama.

En aquest temps, es van registrar 8.772 casos de càncer de mama. Els investigadors, de l'Escola de Medicina d'Harvard (Estats Units), van determinar que les dones molt fumadores,  aquelles que van començar  abans dels 17 anys i fumaven un mínim de 25 cigars al dia , tenien més risc que els qui no fumaven, o sols fumaven moderadament.

S’observa  que fumar després de la menopausa pot estar relacionat amb una petita reducció del risc de càncer de mama. Açò pugues haver-se de al efecte antiestrogénic del tabac entre les dones en la postmenopausia, ja que pot reduir els baixos nivells d'estrògens . Els alts nivells d'aquesta hormona estan vinculats amb el desenvolupament del càncer de mama.


Noticia Original


Altres noticies relacionades:



Videos Relacionats:


2 comentaris:

  1. M'ha paregut molt interessant aquesta notícia, ja que ens consciencia sobre altres perjudicis que té el tabac, a més del càncer de pulmó, que és el més conegut per la societat.

    ResponElimina
  2. Pense que auqesta noticía és molt interessant, i ens avisa d'un dels perjudisis que pot tindre el tabac. He estat molt interessada ja que la meua esta relacionada amb la teua.
    Ací et deixe un enllaç que tal volta et puga interessar i et done més informació. http://www.dmedicina.com/enfermedades/cancer/cancer-mama

    ResponElimina