dissabte, 12 de febrer del 2011

El peu infantil, patologies comunes


El peu del xiquet és una estructura en constant desenvolupament que continua la seua evolució fins a aconseguir els 18 anys.
Hi ha algunes patologies pròpies de la infància. Moltes patologies observades en el xiquet són reconegudes com a variacions transitòries normals en el desenvolupament que es corregixen per si mateixes amb el creixement.
Altres han de ser tingudes en compte i corregir-les per mitjà de la utilització d'algun tipus d'ortesis o calçat especial, així com dur a terme una sèrie d'exercicis correctors. Les més freqüents són:

Peu pla és una alteració generalment hereditària que suposa un aplanament de l'arc intern longitudinal, la qual cosa implica una anul•lació de la volta plantar.
L'empremta d'un peu pla és característica, ja que la corba interior del peu és poc pronunciada o inclús nul•la.
El peu cave és el cas contrari del peu pla. En el peu cave, tant l'arc intern com l'extern tenen major curvatura de la normal amb el que són anormalment alts, la qual cosa provoca un acurtament del peu. Esta patologia pot sorgir en la infància. Se sol detectar a edats compreses entre els 5 i els 11 anys.
Notícia original

Notícies relacionades:

Vídeos:




1 comentari:

  1. He escollit aquesta noticia de Paula per comentar-la ja que em pareix d'allò més interessant. Són molts els nens que de menuts han hagut d'utilitzar les típiques plantilles per corregir alguna anomalia al peu. Pense que és una anomalia que no té gaire importància, ja que avui en dia, els avanços mèdics han desenvolupat la ciència per poder posar-ne solució.
    Jo, he patit d'aquestes anomalies, però no al nivell de la companya Paula.

    Deixe un enllaç interessant:
    http://www.mapfre.com/salud/es/cinformativo/pies-planos-zambo-cavos.shtml

    ResponElimina