dimarts, 1 de febrer del 2011

Alerten d'un altre gran terratrèmol a Xile

En el terratrèmol ocorregut fa quasi un any en Xile van morir 520 persones i va causar danys materials per valor de 30.000 milions de dòlars. En Nature Geoscience, la regió central de Xile, la mateixa que el passat mes de febrer va sofrir un terratrèmol de magnitud 8,8, podria tornar a experimentar un altre breu sisme de similars característiques e intensitat.
Es tracta, de la mateixa falla que des de 1835 ha provocat sis terratremols en la mateixa regió. I el sismòlegs estan convençuts de que la falla esta tornant a acumular una gran quantitat d’energia. De fet, el científics s’han adonat de que la pressió al llarg de la falla no sols ha decrescut després del terratrèmol del any passat, sinó que ha incrementat, especialment al nord de la ciutat de Concepció.
Podem concluir, com pot llegir-se en el estudi, que hi haja possibilitats d’un altre terratrèmol d’ací al futur.
En concret, el sismòlegs s’adonaren de que la falla s’havia lliscat uns 19 metres al llarg d’un segment que s’encontra al nord de l’epicentre del terratrèmol de Xile.
Stefano Lorito, autor principal de la investigació, creu que si el terratrèmol succeeix, tindrà una intensitat entre set i vuit Graus.
El estudi no pot predir el moment en que el terratremol es desencadenarà. Pero si es capaç d’alertar sobre les condicions de la falla. I eixes condicions son propicies per a que es produixca un nou sisme en la zona.
Charles Darwin, el pare de la teoria de l’Evolució, va ser el primer en observar el terratrèmol de Xile, i ja va sugerir, prop de 80 anys abans de formular-se la teoria de la deriva continental, que les muntanyes es creaven com conseqüència d’una successió de xicotets esdeveniments, i no d’un únic i gran esdeveniment explosiu





Noticia original
Altres noticies relacionades

1 comentari:

  1. La notícia m'ha semblat molt interessant ja que, encara que no es puga predir el terratrèmol, si que es pot avisar amb un poc d'antel·lació i dir mes o menys quines seran les característiques d'aquest sisme i així, que no passe igual que l'altra vegada.
    Gràcies a aquest avís jo crec que, si aquest sisme es produeix, no moriran tantes persones com ha ocorregut en altres ocasions.
    Ací et deixe unaltre enllaç per si vols o t'interesa obtindre més informació : http://www.quo.es/ciencia/noticias/nuevo_terremoto_en_chile

    ResponElimina