dilluns, 8 de març del 2010

Un sisme de 6 graus en l'escala de Ritcher causa al menys 57 morts a Turquía



Un terratrèmol de 6 graus en l'escala de Richter en la província oriental turca de Elazig va causar avui almenys 57 morts i més 50 ferits.Els ferits, la xifra dels quals va ser elevada al centenar,estan hospitalitzats en centres sanitaris de les poblacions de Karakocan i Elazig i deu d'ells es troben greus. Segons les autoritats turques, el terratrèmol ha copejat només als pobles de l'àrea rural i no la ciutat de Elazig, on els edificis són de ciment i més resistents, però encara així moltes persones es mantenen fora dels seus habitatges de por de les rèpliques. El sisme va tenir lloc en una zona muntanyenca i va afectar especialment a una desena de llogarets, la major d'elles composta per 150 llars, les cases de les quals estan construïdes amb maons d'atovó. Al primer moviment de terra li van seguir fins a 40 rèpliques d'entre 2,6 i 5 graus, però cinc hores més tard altre sisme de 5,5 graus Richter va sacsejar de nou la província el que va causar el pànic entre la població.

La Mitja Lluna turca ha establert un campament en el pati de l'escola del poble de Okcular, el més afectat d'aquesta regió envoltada de muntanyes nevades. A més el tremolor ha causat la mort de bestiar al desplomar-se els sostres dels estables. El terratrèmol, que va tenir lloc a 5 quilòmetres de profunditat, es va sentir també en les províncies veïnes de Tunceli, Diyarbakir, Bingol i Malatya. La regió de Anatolia Oriental és la principal zona d'activitat sismológica de Turquia, un país en el qual es produïxen terratrèmols de gran magnitud.

En Turquia es registren a l'any uns 2.000 terratrèmols, i fins i tot durant la passada mitjanit va haver dues petits sismes de 3,7 i 3,8 graus en la província occidental de Kutahya i en la sureña de Hatay, molt allunyades de Elazig.




*Font original:clica aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada