dilluns, 1 de març del 2010

Els cometes provenen de l interior del sistema solar

Els cometes són cossos celestes constituïts per gel i roques que orbiten el Sol seguint òrbites molt el•líptiques. Els cometes junt amb els asteroides, planetes i satèl•lits, formen part del Sistema Solar. Aquests estan compostos d’aigua, gel sec, amoníac, metà, ferro, magnesi i silicats. Degut a les baixes temperatures dels llocs on estan, aquestes substàncies que componen el cometa estan congelades.

Una investigació difosa per la revista Science va revelar que la missió Stardust de la NASA ha confirmat la teoria de que els cometes provenen de l’interior del sistema solar.

Principalment els cometes provenen de dos llocs: la Nube de Oort, situada entre 50.000 i 100.000 UA del Sol, i el Cinturó de Kuiper, localitzat més enllà de l`òrbita de Neptú.

L’estudi d’una partícula del cometa Wild2 recolza l’idea de que els cometes contenen material que es va formar en el Sistema Solar . Després de la seva formació aquestos materials foren expulsats cap a les regions externes del sistema incorporant-se a la massa d’aquests cossos.

Açò significa que el material de les profunditats del sistema va viatjar a las regions externes en un període de almenys dos milions d’anys.

-Notícia original

-Links relacionats:

-Videos relacionats:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada