dilluns, 1 de març del 2010

Algues per a moure avions i molt més

Experts que van assistir a la reunió de l’Associació Americana per al Avanç de la Ciència celebrada en San Diego, van analitzar una idea comentada entre els anys 60 i 90, la d’utilitzar algues com a font de bio combustible.
No és una qüestió solament energètica, ja que les algues podrien ser una font d’aliment i un important albelló de diòxid de carboni, cosa contraria en el cultiu d’altres bio combustibles.
Però no serà fàcil promoure-ho, ja que s’ha d’identificar la millor espècie, les millors tècniques de cultiu i sobretot tindre pressupost per fer front amb les despeses.
La NREL, que compta amb 3.000 milions de dòlars i amb col·laboracions de companyies d’avions, s’ha dedicat a estudiar la biologia: com millorar el rendiment de les collites, com impedir que altres organismes facen malbé les collites, etc, a més de la possibilitat d’augmentar els lípids a les algues per a millorar el contingut energètic.
Un dels principals problemes seran les hectàrees de cultiu que faran falta per a cultivar les algues.
Actualment es pot produir combustible amb algues, el preu del qual oscil·la entre els 10 i els 40 dòlars, i s’espera que en uns 10 anys es puga reduir el cost fins als 1-2 dòlars.



Enllaç noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada