divendres, 5 de març del 2010

Insectes que després de passar milions d'anys recuperen l'habilitat de volar

En aquesta notícia se'ns informa que Científics de la Brigham Young University han trobat una bestiola pal que va perdre les seves ales per a escapar d'un depredador demostrant així que es poden trobar insectes amb o sense aquestes propietats.
Dos científics investigant ADN d'aquests dos insectes va observar que l'insecte sense ala ja havia existit abans. Amb l'observació de bestioles pals es va esbrinar quines de les dues espècies havia evolucionat abans.
La conclusió final que van arribar va ser que els insectes que no tenien ales havien existit abans que els quals ja tenien,i que com els insectes evolucionen de tal forma que pot salvar la vida amb posseir alguna cosa mes en la seua anatomia de molta ultilitat, no obstant això si no es fa utilitat d'aquesta propietat aquests insectes acabaran per perdre-les.

En investigacions fetes amb anterioritat es va descobrir que altres insectes van perdre a mesura que passava el temps les seves ales a l'emigrar a altres illes o be a la neu, aquests tampoc tenen ales perquè així oferixen una superfície més petita i perden menys calor.
La teoria que mes es dóna suport és que aquestes bestioles van perdre les ales per a poder camuflar-se millor.
També se sap que els insectes sense ales dipositen més ous que els seus parents amb ales.


Aquesta notícia suposa un petit avanç per a l'espècie dels insectes, ja que, suposa que aquesta espècie està en contínua evolució, tots aquests estudis fan grans avanços sobre la teoria de l'evolució.

-Font principal d'informació: clicà aquí
- Altres fonts d'informació: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada