dijous, 25 de març del 2010

L'espanyol que reba un òrgan de procedència il·lícita serà detingut


Actualment, s´ha establert una normativa en el codig penal, la qual manifesta que tota aquella gent que se somet a un transplant sabent que la procedència de l´òrgan prové del tràfic d´òrgans , serà condegnat , es a dir, anirà a la presó.
Aquesta nova llei abans no era perseguida penalment, però l'actual reforma podrà ocasionar que una persona que realitze aquesta pràctica il·legal acabe en la presó.
Els principals objectius perseguits segons la nova llei penal , són la supresió del tràfic d´òrgans a través d´internet o el turisme.
Sols serà qualificada de forma il·legal aquesta pràctica, a aquelles persones que executen aquesta acció de forma incorrecta, per exemple rebre un òrgan saben que prové del tràfic d´òrgans , però no a persones que viatjen a altre país per rebre un òrgan en clíniques o hospitals legals. En conclusió la clau es la procedència de l`òrgan.



En la presentació de la Conferencia de Madrid, s´ha estudiat que Espanya és el líder mundial en donacions d´organs de persones mortes . Respecte a aquesta informació, el govern espanyol a impulsat una directiva europea per unificar els criteris de transplant i donacions, tot aquest criteri té relació amb les xifres.
Rafael Matesanz, director de l'Organització Nacional de Transplants, a explicat que a Espanya a l'igual que a Estats Units existeixen diversos candidats identificats com " el bon samarità" però destacar que a Espanya encara no es practica. Aquestos candidats son persones sanes disposades a donar els seus òrgans a malalts que ho necessiten i també que siga compatible.
Finalment destacar que aquesta pràctica de donació d´òrgans entre persones vives, sols es possible entre familiars.






notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada