dijous, 4 de març del 2010

Siameses unides pel cap són separades en Australia.

Dos xiques siameses de Bangladesh, de dos anys d'edat, van ser intervingudes el passat dimarts dia 17 per a separarles, ja que estaven unides pel cap i compartíen la part superior del crani, teixit cerebral i venes. L'operació es va realitzar a Melbourne (Australia), i va durar 25 hores acabant satisfactòriament.

Encara és molt prompte per a saber si sofriràn algún problema cerebral, ja que els metges calculaven que tenien un 50% de possibilitats de no sofrir danys.

Aquesta operació es va dur a terme gràcies a una organització caritativa que va facilitar el transport i l'operació a les menors índies.

Segons Leo Donnan, director del Royal Children's Hospital de Melbourne, van conseguir separar-les i es troben fora de perill. Encara que tenen que esperar a veure com evolucionen, ja que tenen que despertar del coma induït en el que es troben.

Després hauràn de ser intervingudes altra vegada per a dur a terme la cirurgía reconstructiva. Els metges reconstruïràn els seus cranis amb una combinació de la seua pell, fragments d'os i materials artificials.

Abans de la cirurgia les menudes teníen un 50% de sofrir danys cerebrals, i inclòs un 25% que una d'elles no sobrevisquera.

Gràcies a aquesta organització caritativa, aquestes dos menudes encontrades en un orfenat en 2007 han pogut ser intervingudes i possiblement acaben amb èxit.

Video relacionat amb la noticia:
No es exactament el mateix cas però son dos xiques indies que han sofert un cas semblant.


Font d'informació

Segona part de la noticia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada