dilluns, 8 de març del 2010

La primavera es preveu "intensa" per als al·lèrgics, al duplicar-se els pòl·lens.


El fet de les fortes pluges caigudes en tota Espanya aquest hivern fa preveure una temporada intensa per als al·lèrgics sobretot de regions com l'interior de València, Castella i Lleó, Castella i la Manxa, Extremadura i Murcia segons ha informat la Societat Espanyola de Alergología i Immunologia Clínica. El principal factor que provoquen aquest tipus d'al·lèrgia són les gramínies les quals són la principal causa de polinosis a Europa i per a prevenir-la s'aconsella a tots els pacients que prenguen totes les mesures de prevenció possible.

Si no es produeixen uns canvis climatològics inesperats com pot ser la calor excessiva en els mesos de març a juny o unes intenses pluges en els mesos de maig i juny es preveu una temporada intensa, és a dir, quan la concentració supera els 4.500 grans m3, però per a enguany s'espera una concentració molt major, és a dir, d'uns 5.100 grans per m3, valor que supera de manera clara el de l'any passat, el qual era aproximadament la meitat.

Si es confirmen els presagis s'espera que es multipliquen per tres el nombre d'ingressos hospitalaris per asma en els serveis d'Urgències i per sis el nombre de vendes de antihistamínics.

Altre estudi apunta que les concentracions de gramíneas oscil·len segons diferents zones geogràfiques del nostre país. En el nostre cas ens trobem en la zona d'Espanya que menor concentració de gramínies posseeix. A la nostra zona la segueixen l'Espanya verda (cornisa cantàbrica) i l'Espanya de clima continental.




Webs d'interés:
-Alergeologia pediàtrica
-Urgències pediàtriques
-Emergències


Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada