dilluns, 8 de març del 2010

Només 50 de les més de 5.000 malalties rares té tractament.


Totes aquelles persones afectades per una malaltia, que en realitat en el llenguatge correcte hauria de nomenar-se malaltia infreqüent, té veritablement difícil que algú relacionat amb la sanitat es preocupe de la seua malaltia i més en concret dels mateixos pacients.

Totes aquestes malalties tenen un índex de població molt baix, tot just arriben a afectar a 5 persones de cada 10.000, el que provoca que la venda dels possibles medicaments és molt baixa enfront de l'esforç que resultaria traure'ls avant i posar-los en el mercat, al contrari que passaria amb altre tipus de medicaments amb molta més eixida comercial.

El fet que confirma la teoria és que solament 50 de les aproximades 5.000 malalties rares tenen tractament mèdic el que provoca que molts dels pacients es senten en certa manera desprotegits per part de la sanitat. Es calcula que solament a Espanya hi ha tres milions de persones afectades per una de les malalties rares existents.

A causa del desinterès produït per molts laboratoris respecte a aquest tipus de malalties la sanitat pública ha decidit prendre la seua tutela. Per a això s'han desenvolupat programes de medicaments orfes que reben subvencions i tenen rebaixes en les taxes d'aprovació per a posar-los en el mercat. En Espanya també existeix des de 2007 el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Malalties Rares (Ciberer), englobat dins de l'Institut de Salut Carlos III i que agrupa a 61 grups d'investigació.





Altres noticies relacionades:
* El 75% de las personas con una enfermedad rara se ha sentido discriminada
* Primer 'tratamiento' en laboratorio de una enfermedad genética
* Una farmacéutica invertirá 45 millones en la investigación de nuevas terapias


Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada