diumenge, 28 de març del 2010

Lentilles per al glaucoma


La segona causa de ceguera després de les cataractes , es el glaucoma i es molt habitual als paisos desenvolupats.
Aquesta seguera actualment es tractada amb una serie de gotes que constitueixen una teràpia molt extenguda. Existeix un grup d´investigadors que han trobat un mètode; l´utilització de les lentilles impregnades de vitamina E.
Pel moment, aquest nou mètode sols es tractat en els animals, i per tal de poder començar-ho en humans hauràn de transcorre un par d´anys. Els resultats dels assajos clínics en animals permeten ser òptims.
En la Universitat de Florida, l´investigador Anuj Chauhan es dedica a descobrir mètodes en la distribució de medicaments aplicats a l'ull, per tant, utilitza unes lents recobertes de nanopartícules capaces d´anar llibreant el seu principi actiu lentament en la superfície ocualar.


Les consequencies d'utilitzar les gotes per a la cura del glaucoma es que , quan la gota es posa en contacte en l'ull, aquesta s´evapora minuts després, degut a l'efecte "arrastre" de les llàgrimes. Majoritariament, una elevada porció del fàrmac acaba sent absorbit pel torrent sanguini, i també destacar que por produir efectes secundaris en la resta de l'organisme. Sols un 2% i un 5% del fàrmac arriba a la còrnea.
A l'utilitzar les lents de contacte, la presència del fàrmac en el lloc adequat es podria prolongar fins 100 vegades més de l'habitual.



Lliberació controlada.
Segons el doctor Alfons Àries, la quantitat de fàrmac que es posa a l'ull, i la quantitat del fàrmac que realment penetra ocasiona una serie de diferencies i per tant un punt a tractar per tal de solucionar-ho, com està porten a terme la recerca de dispositius de lliberació controlada.
L´existència de la vitamina E, comporta una doble funció. Mitjançant un procés químic, la presència de la vitamina E en les lents, ocasiona que les molécules del fàrmac es lliberen més lentament per l'ull.
Un altre punt a favor sobre aquestes lents, es que suposa una protecció davant els rajos del sol. Aquest fàrmac pel moment sols a sigut provat en gossos.
El glaucoma es produeix per un augment de la presió dins de l'ull i consequentment fins a la ceguera si no es tractat a temps. Aquesta "enfermetat" no te cura, sols es possible la detecció a temps i per tant pot ajudar a inicar el tractament amb la finalitat de controlar la pressió en l´interior de l´ull . Finalment destacar que afecta unes 67 milions de persones.




Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada