dilluns, 15 de març del 2010

La píndola allarga la vida de les dones.


Un dels majors estudis que s'han realitzat sobre la píndola anticonceptiva ha demostrat que totes aquelles dones que l'han pres al llarg de la seua vida posseeixen una major esperança de vida o disminueix el risc de mort per diferents factors com és el cas del càncer.

Els investigadors de l'estudi han afirmat que a llarg termini els beneficis que suposa la píndola per a la salut són molt majors que els riscos que aquesta pot suposar ja que no s'ha detectat cap associació per la qual les dones que prenen la píndola muiren a menor edat.

L'estudi publicat en la revista British Medical Journal va fer un seguiment a unes 46.000 dones durant quasi 40 anys. Els resultats han demostrat que a llarg termini les dones que prenen la píndola tenien una taxa de mortalitat per qualsevol causa molt mes baixa que les dones que no la prenien. D'altra banda els autors de l'estudi han afirmat que les dades obtingudes poden ser no del tot fiables ja que l'estudi es va començar a realitzar en 1968 quan encara no existien les píndoles anticonceptives tal com les coneixem hui.

En Espanya es calcula que el 18% de les dones pren la píndola de forma habitual com mètode anticonceptiu enfront del 35% que afirma usar el preservatiu.



font d'informació: click ací

1 comentari:

  1. M'ha cridat l'atenció aquets post ja que la píndola és un mètode tant anticonceptiu com per la regulació de menstruació, o regulació de l'acné, etc. molt utilitzable a hores d'ara en la majoria de les dones. I si a més, exposen que pot ser la píndola allarga la vida humana, pot ser més dones, sobretot adolescents, ja per els motius que siguen, decideixen prendre- la per tal d'evitar qualsevol malaltia. És a dir, la prevenció com és el cas del càncer.

    ResponElimina