divendres, 5 de març del 2010

El fum dels cotxes causa més morts que els accidents

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica creu que estem en el moment clau per a que el Govern prenga mesures series sobre la contaminació atmosfèrica, amb el dany que provoca en la salut dels ciutadans.
Segons les dades, uns 16.000 espanyols moren cada any per la seva culpa. I el 84% viu en zones on els nivells excedeixen els recomanats per la UE.

Els contaminants de l'aire tenen tres fonts fonamentals, les emissions: el tràfic, les instal·lacions industrials i les fonts naturals o les llars.
Per això es podria dir que el fum provoca mes morts que els accidents mortals, ja que, es calculen unes 5000 defuncions a causa del fum dels cotxes.

Cristina Martínez, coordinadora de l'àrea de contaminació de la Separ afirma que respirem molt més que oxigen, ja que, l'aire conté altres elements que disminuïxen la qualitat de l'aire i té efectes nocius en el medi ambient i la salut.
Per això, reduir les emissions és prioritari no només en termes de protecció del medi ambient, sinó també per a la salut de les persones.

Actualment s'està negociant una directiva europea sobre aquesta matèria, que obligaria al sector industrial espanyol a implementar les tecnologies disponibles de cura mediambiental, com ja han fet altres països europeus, per a reduir les emissions i protegir la salut dels seus ciutadans convertint-se, a més, en una indústria més neta i sostenible.

- Video relacionat:



- Font principal d'informacio: clicà aquí
- Altres fonts d'interès: clicà aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada