dimarts, 9 de març del 2010

La transmissió mare-fill del VIH pot desaparèixer en 2015.


La transmissió del virus VIH mitjançant la via maternal pot desaparèixer d'ací a uns pocs anys. Aquest fet conté un problema pràctic i és que per a que realment es puga erradicar la transmissió de mare a fill, aquesta ha de conèixer si es torba infecatada per la malaltia i realitzar un tractament abans i després de donar a llum, el qual no serà excessivament car i complicat i que pot salvar moltes vides sobretot en països en vies de de desenvolupament. Per primera vegada el Foro Mundial contra la Sida, la Malària i la Tuberculosi creuen que açò serà possible a partir de l'any 2015 .

Aquesta projecció és conseqüència directa de l'augment de programes finançats pels governs internacionals i sobretot del el canvi d'actitut d'alguns dels governs del continent africà.

Les últimes dades de Onusida situaven les dades en 370.000 xiquets infectats pel virus VIH, dels quals una immensa majoria van contagiar el virus per via maternal. L'aspecte positiu és que la xifra pateix un descens progressiu de xiquets infectats ja que en aquells moments les dades situaven a prop de 450.000 xiquets infectats.





Altres noticies relacionades:
* Organisme: ONUSIDA Programa de l'ONU contra la sida
.
* Més del 25% dels infectats de sida ignora la seua situació.
* Identificades unes molècules que impedeixen que es desenvolupe la sida .




Font d'informació: clic ací

1 comentari:

  1. El fet que la transmissió de mare-fill del VIH puga desaparèixer en 2015 seria un gran avanç per a aquesta malaltia. Les dones contagiades d'aquest virus no deuen de tenir fills ja que, per el moment, contagien als seus fills aquest virus. Aquest es un gran problema per a l'Àfrica ja que alli son molt contagiats per aquesta malaltia i es on es produeixen més contagios mare-fill. Gràcies a aquesta solució que es podrà dur a terme en 2015 seràn molts els xiquets que podràn nàixer sense aquesta malaltia sent la seva mare infectada per aquesta.

    ResponElimina