divendres, 5 de març del 2010

Metges alemanys trauen endavant un bebé de 275 grams.

En juny del 2009 va naixer a la Universitat Mèdica de Gotinga (Alemanya) un xiquet de 25 setmanes de gestació. La noticia no l'han donada fins ara per les poques garantíes de vida que tenía.

És el primer cas de varó que naix amb tant poc de pes. Abans d'aquest s'han donat tres casos de xiquetes que naixen amb el mateix pes i han sobreviscut.

Els metges encara no saben si se li quedarà alguna seqüèl·la i tampoc si tindrà problemes de maduració, ja que els prematurs moltes vegades no tenen prou desarrollats els organs per a sobreviure. Aquest s'ha vist afavorit pel temps de gestació, perquè s'ha demostrat que quan passen de les 22 setmanes de gestació els avanços en microcirurgía i micromedicína els poden ajudar a eixir endavant.

El límit de setmanes que deu estar el fetus dins del ventre ha de ser entre 21 i 22 setmanes. si és inferior les possibilitats de vida són escasses.
La llei d'aborts en Espanya després d'aquest fet ha prohibit que els aborts es realitzen a partir de la setmana 22 de gestació, ja que sinó es consideraría l'eliminació d'un fetus viable.

Video relacionat amb la noticia:


Font d'informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada