dilluns, 15 de març del 2010

Colp per als aprimadors il·legals


Els productes que anucien les bondats de les "11 plantes que fan perdre pes", els 28 quilos perduts en poques setmanes", els "beneficis secrets del vinagre" i altres milacres han patit un veritable colp. I no per la tradicional publicitat enganyosa que les sol acompanyar sinó per mitjà d'un delicte contra la salut pública.

La primera empresa en caure ha sigut Nutra Life Internacional. La Guardia Civil va desmantelar un magatzem de la companyia, un negoci presuntament fraudulent que distribuia productes per pedre pes i altres complements alimenticis. La intervenció, ha sigut bautitzada amb el nom de Operació Toscana i s'inicià mitjançant una denuncia de Facua-Consumidors en Acció.
Segons aquesta federació, l'empresa comercialitza medicaments il·legals que contenen "altes concentracions d'una hormona tiroidea i de l'hormona sexual beta-estradiol, la qual podria ser perillosa per a la salut depenent de la persona que la prenga i del temps en que es prolongue l'ingestió", així afirma el seu portaveu.

S'incautaren numeroses caixes amb més de 30 productes diferents. Els productes analitzats per el Servei de Bioquímica Clínica de l'Hospital Virgen del Rocío foren dos: Kilo Killer, el qual conté tres tipus de pastilles efervecents que s'ingerixen en diferents hores del dia. En els analisis de les pastilles es detectaren altes concentracions de l'hormona tiroidea i de l'hormona sexual beta-espanyol. En el segon producte analitzat, Star Bust, asegura en la seua publicitat que serveix per augmentar el pit i també es va asegurar en ell un altra concentració de la mateixa hormona sexual.

Facua asegura que entre els productes "fraudulents per a pedre pes" qe ha comercialitzat aquesta empresa es troben: L'Carnitin, Té Rojo Chino Pu-Erh, Té per adelgasar, Càpsules de Vinagre, etc. L'associació ja havia denunciat els fets al Ministeri de Sanitat i Consum i asegura que l'única resposta que s'obtés va ser que mancaven de competències en matèria de control e inspecció.




Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada