dimarts, 2 de març del 2010

El biodiesel i els monocultius, exterminen les selves tropicals.


El biodiesel és un biocombustible líquid que s’obté a partir de lípids naturals com olis vegetals o grasses animals mitjançant processos industrials d’esterificació i transesterificació, i que s’aplica en la preparació de substituts totals o parcials del petrodiesel o gasoil obtingut del petroli.

El monocultiu són plantacions de gran extensió amb arbres o altre tipus de plantes d’una sola espècie, i que causa el desgast dels nutrients del sòl, erosionant-lo. Casos freqüents de monocultiu es donen en l’eucalipto o pi insigne, en el cas dels arbres, o grans plantacions de cereal.

En moltes parts del món, milions d’hectàrees de terra productiva estan següent convertides ràpidament en deserts verds. Els països rics es fan en tots els productes naturals de la selva per a poder satisfer la seva vida diària, plena de la dependència d’energia artificial; energia que s’aconsegueix amb aliments que haurien de ser per a pal·liar la fam en el món.

En moltes poblacions indígenes, fins i tot són pressionats per a que abandonen les terres tradicionals; i si es resisteixen cremen les seves plantacions i arbres, són expulsats a la força i en nombroses ocasions els arriben a matar.

Aquests boscs provoquen grans impactes en les comunitats on es planten com: destruir amplies superfícies de selva,esgotar les fonts i cursos d’aigua locals, donen lloc a incendis que posen en perill continu a les persones, afecten a la salut per canvis en els ecosistemes locals...

-Notícia original

-Notícies relacionades:

>el biodiesel i els monocultius exterminen les selves tropicals
>Colombia: el biodiesel es mescla amb guerra
>Impacte dels monocultius

>Ventages i desavantages del biodiesel

-Videos relacionats:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada