dimarts, 9 de març del 2010

Els polifenols de l'oli d'oliva protegeixen d'enfermetats cardiovasculars.

L'oli d'oliva verge, amb un alt contingut en polifenols, en el context d'una dieta mediterrania és beneficiós per la prevenció de malalties cardiovasculars, segons constata un estudi de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica.

L'investigació, demostra que els polifenols (enzims coneguts per les seues propietats antioxidants) són responsables de canvis en la expressió gènica.

La coordinadora responsable del grup d'investigació en risc cardiovascular i nutrició ha senyalat que els polifenols poden reduir l'expressió de gens involucrats en la formació de la placa de ateroma, és a dir, excés de grassa en les artèries. Per aquest motiu, això explicaria la propietat cardioprotectora observada entre persones que segueixen una dieta mediterrania tradicional.
L'investigació va contar amb un gran nombre de participants en unes edats comprimides entre 20 i 50 anys. I posteriorment, cadascú va ser asignat a l'atzar a un dels tres grups de l'estudi.
Aquesta classificació es distribueix de la següent manera:

Primer grup: Se li va asignar una dieta mediterrania amb oli d'oliva verge.

Segon grup: Se li va otorgar una dieta mediterrania però aquesta escassa de polifenols.

Tercer grup: Aquest grup actuà com un grup de control, ja que aquest no va seguir ningun tipus
de dieta.

Després d'aquests agrupacions, l'estudi ha permitit observar una relació causa-efecte mitjançant el que les dietes comporten i l'expressió en cèl·lules sanguínies de gens de inflamació, un procés responsable de la producció d'aterosclerosi.

Per tant després d'aquestos resultats els investigadors conclueixen que la propietat dels polifenols als olis d'oliva aporten noves evidencies sobre l'efecte beneficiós de la dieta mediterrania, que barrejada amb l'oli d'oliva verge és una bona mesura per a previndre una bona part de malalties, com és el cas de la malaltia coronaria. A més d'això, obri noves vies de investigació i tratcaments mitjançant teràpies nutricionals per a previndre l'aterosclerosi.

Font d'informació:

Altres videos interessants:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada