dilluns, 29 de març del 2010

Enganxats al menjar "basura".


Aquelles persones adictes a menjar compulsivament, consideren el menjar "basura" com una droga, es a dir, així o detecta el cervell. Aquesta acció, d´obsesió pel menjar "basura" te bastant semblansa en aquelles persones adictes a la cocaïna o a la heroina, ja que activen les mateixes zones i reaccionen de la mateixa manera.
S´ha realitzar una investigació en ratolins per demostrar l´impuls que tenen els obesos quan veuen una hamburguesa o un gelat que és més forta que ells.
Aquest grup d´investigadors està concretament centrat en demostrar que el desenvolupament de l'obesitat en ratolins coincideix amb un preogessiu deterior en els circuits cerebrals de la recompensa. El desenvolupament es pot definir com; quan més menjar "basura" ingereix un ratolí, el seu cervell cada vegada demana més menjar d'eixe tipus, i per tant, cada vegada pesaben més.
A l'igual que el ratolins cada vegada estan mes "obsesionats" en ingerir menjar "basura", els cocainomanos estàn adictes a la cocaïna. En definitiva el cervell i les neurones son el paper fonamental en els menjadors compulsius.



Des del punt de vista de Paul John Kenny, del departament de Terapies Moleculars , l'obesitat i la drogadicció presenten el mateix sistema neurobiològic.
Quan els ratolins comensaren a obsessionar-se pel menjar calòric , van pedre per complet el control del seu comportament alimentari. Enacara que els animals rebien un electroshock cada vegada que es decantaven per una salsitxa o una tarta, i no es decantaven per una fruita, aquestos seguien consciència pel primer menú.Aquestes decisions son controlades per un impuls al marge de la pròpia consciència.
Una vegada retirats els ratolins del menjar " basura" i per tant, els varen oferir aliments saludables, aquestos van preferir abans morir-se que menjar. Això es degut al canvi en les seues preferencies alimenticies i el canvi a nivell cerebral.



El paper de la dopamina
Un altre factor a tindre en compter en les investigacions, es que l'obesitat està relacionada amb una disminució en els nivells del receptor D2, responsable de la resposta de la dopamina, una substància que es lliberada en el cervell quan tenim experiencies placenteres.
Després de la primera exposició al menjar "basura", segons Kenny, afirma que es en aquest punt quan es produeixen els canvis en el cervell i en el receptor de dopamina.
L´investigador Kenny destaca que existeix la posibilitat que l´obesitat siga tractada amb els mateixos fàrmacs que la drogadicció.








noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada