dimecres, 10 de març del 2010

El VIH s'amaga en les cèl·lules precursores del sistema immune.


La mèdula ósea és un dels llocs on s'amaga el VIH. És a dir, que no sols està en els limfocits, sinó també en els seus precursors, i ajuda a explicar per que els tractaments no consegueixen erradicar la infecció. és per això, que les persones no poden deixar la seua medicació, afirma la primera autora del treball publicat en Nature Medicine.

L'existència de aquestos reservoris és conseqüència directa de la naturalesa del virus. No es que aquest s'amague propiament dintre de altres cèl·lules, sinó que integra el seu material genètic en el nucli, de manera que no es pot separar més que quan s'activa. Per això, els tractaments poden evitar que aquest prolifere i estan aconseguint que la seua presència en la sang siga pràcticament nul·la, però, això no vol dir que eliminen el risc de que la reacció es reactive.

Per a detectar aquesta zona, agafaren exemples en pacients ja infectats, però que porten ja un cert temps sense donar senyals de virus en sang. Quan forçaren que aquesta mèdula óssea es diferenciara en limfòcits, vegeren que un tant per cent d'ell tenien en els seus gens incorporat el genoma del VIH.

El descobriment ha portat a terme l'estat de la infecció un pas més enllà. Ja es sabia que el VIH integrava el seu genoma en el dels limfòcits. Però aquest és lògic, per que és un pas necessari per a la seua destrucció (també hi han indicis de que pot trovar-se al sistema limfàtic).

Altres adreces d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada