dijous, 4 de març del 2010

Aconsegueix sobreviure a Alemanya el nadó baró més prematur



Un nadó que va néixer al juny a Alemanya amb només 275 grams de pes s'ha convertit en el neonat baró més petit del món que ha assolit sobreviure, segons ha informat la Universitat Mèdica de Gotinga (UMG), en el nord-oest del país.


Segons mostra l'experiència mèdica, els neonats prematurs que neixen amb menys de 350 grams de pes tenen poquísimas probabilitats de sobreviure. El nadó, un nen que va néixer el 25 de juny de l'any passat, va venir al món en la vintè cinquena setmana de gestació en la clínica universitària de Gotinga.


Es tracta del quart bebé del món a sobreviure al part amb un pes tan baix, el primer de sexe masculí per darrere de tres nenes.Les possibilitats de supervivència dels nens prematurs són un 25% més altes en les nenes. Després de sis mesos en la unitat de vigilància intensiva de la clínica, el nen va ser donat d'alta el passat mes de desembre amb 3,7 quilograms de pes. La mare del nadó va acudir al juny a la clínica universitària per complicacions en l'embaràs. Els facultatius van intentar retardar el part però finalment va ser necessari extreure al neonat mitjançant una cesària.


Per sort, no es van produir en el nen complicacions severes com per exemple vessaments cerebrals o infeccions letals. Per a afavorir el seu desenvolupament motor i neurológico, el nen està sent sotmès a estimulació precoç i a controls mèdics regulars.


Font original:El Mundo

-Altres casos de nadons prematurs:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada