diumenge, 21 de març del 2010

Científics identifiquen per qué la vitamina D "solar" es clau


La vitamina D és vital per a activar les defenses humanes i la deficiència que padeix casi la mitat de la població, podria significar que les cèl·lules T que ataquen el sistema immune no podrien eliminar les infeccions.

El descubriment ajudaria a millorar la lluita contra malalties infeccioses i epidemies, a més de ser útil per a crear noves vacunes, etc.
L'equip ha descobert que els limfocits T utilitzen la vitamina D per activar-se. Per aquesta raó, quan aquesta vitamina es deficient en la sang, les cèl·lules permanèixen dormides i no adverteixen la possibilitat d'una infecció, patògen, etc.

"Quan un limfocit T s'exposa a un patògen extrany, es desarrolla un dispositiu d'alarma anomenada receptor de la vitamina D, que s'utilitza per a buscar la vitamina", aquestes són les paraules de l'autor del Departament Internacional de Salut.

És a dir, que el limfocit T deu comptar amb vitamina D o finalitzarà la seua activació. Si la cèl·lula no pot fabricar suficient vitamina en la sang, no podrà començar a menejar-se.

La vitamina D és important per l'absorció del calci, i existeix una relació entre els nivells del compost en l'organisme i l'aparició de malalties com el càncer i l'esclerosi.

L'organisme produeix la majoria de la vitamina D com unsubproducte natural de l'exposició de la pell a la llum solar. També està present en l'oli del fetge del peix, els ous i els àcids grassos, etc.
Quasi la meitat de la població està per baix dels nivells òptims de vitamina D i els especialistes asseguren que això està empijorant a mesura que la població pasa menys temps a l'aire lliure.

L'equip ha senyalat que els resultats aporten informació indispensable del sistema immunològic i que serien molt ùtils per a desarrollar noves vacunes.


Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada