dijous, 4 de març del 2010

Els DVDs educatius no ajuden als nens menors de dos anys

Entretenir els nens amb DVD educatius no ajuda a reforçar les seves habilitats del llenguatge, segons un estudi nord-americà que es va centrar únicament en un producte de la sèrie 'Baby Einstein' de la companyia Walt Disney. El treball dels investigadors de la Universitat de Califòrnia (Estats Units), publicat a 'Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine', va exhibir el DVD a nens d'un a dos anys. Durant sis setmanes, l'equip va dividir a 88 nens a l'atzar en dos grups: un va veure el DVD diverses vegades per setmana i l'altre no el va mirar. Els investigadors van avaluar després les seves capacitats lingüístiques, basant-se en quantes paraules coneixien els nens segons els seus pares i en com respondre a les proves. Al final del període d'estudi, els nadons que havien vist el DVD no van mostrar un major coneixement que els que no l'havien mirat. Els investigadors també van consultar els pares sobre els hàbits televisius dels seus fills abans d'iniciar l'assaig. Les seves dades van mostrar que el vocabulari era més escàs en aquells nadons que havien començat molt aviat a visualitzar els DVD. "El resultat de l'estudi està en línia amb investigacions anteriors", ha declarat Rebekah Richert, autora principal de la investigació. "Els pares que posen als seus fills davant de les pantalles poden estar intentant posar remei al lent desenvolupament del llenguatge o poden estar usant els DVD com" mainaderes ", retallant l'estímul social", defensa. "Molts nens, particularment quan són petits, semblen tenir aquest tipus de vídeos", afirma la doctora Richert. "El meu missatge seria promoure la interacció directa entre pares i fills", afegeix.
Encara que no se sap ben bé com afecta la televisió al llenguatge, aquesta investigadora i el seu equip han escrit en el seu informe que l'Acadèmia Nord-americana de Pediatria recomana que els nens menors de dos anys es mantinguin allunyats de la pantalla. Alguns experts fins i tot van suggerir que els vídeos per a nadons poden ser perjudicials perquè impedeixen l'aprenentatge social i cognitiu.

Baby Einstein pàgina web de youtube




Opinió
He escollit aquesta notícia perquè m’ha sorprès que tots els vídeos que vaig veure de menuda i que els meus pares creien que m’hi ajudarien a desenvolupar la meua ment, el llenguatge i la percepció. Eren en realitat més bé nocius per a mi i considere important saber que podem fer per ajudar a l’educació del nens menuts. Ara sabem que aquests DVDs no tenen eficàcia i que és millor deixar que desenvolupen la seua ment relacionant-se amb els companys.

Noticia original
Baby Einstein és una pàgina molt bonica i la de Walt Disney també.
Walt Disney
l'Acadèmia Nord-americana de Pediatria
Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine
Universitat de Califòrnia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada