dilluns, 8 de març del 2010

L'alcalde de Horta reitera que va veure relaxació i descoordinació en l'incendi

L'alcalde d'Horta de Sant Joan (Tarragona), Àngel Ferràs (CIU), ha reiterat avui que va veure relaxació i descoordinación en les tasques d'extinció del mortal incendi del seu municipi i ha denunciat que el responsable del dispositiu, "Delta 0", va abandonar el centre de comandament en el moment més crític.
En la seva intervenció davant la Comissió d'Investigació sobre el mortal incendi de Horta, Ferràs, que ha protagonitzat un dur enfrontament amb el diputat de ICV Daniel Pi, ha assenyalat que ho sentia si amb les seves paraules "feria a algú", però ha insistit que el seu sentiment i el del seu poble és que va haver "relaxació i descoordinación". Com exemple, ha assenyalat que la tarda del fatídic 21 de juliol el Centre de Comandament Avançat era un punt de "ebullició de malestar, pànic i nervis" i que va trobar a faltar la presència del principal comandament del dispositiu, "Delta 0", qui en el seu moment va explicar que va abandonar el lloc per a anar a un punt elevat per a veure l'evolució del foc perquè els mitjans aeris no podien sobrevolar la zona.
Així mateix, ha denunciat que, encara que sempre va estar fent la seva funció com alcalde i que per això té "la consciència tranquil·la", es va sentir un "poc apartat" de les decisions a adoptar. Ferràs ha protagonitzat un agre enfrontament amb el diputat de ICV Daniel Pi, que li ha acusat d'haver-se deixat "aconsellar" per dirigents del seu partit per a criticar la gestió de l'incendi. "Vostè va deixar de cop de ser un alcalde legítimament preocupat" per a passar a criticar el dispositiu, s'ha queixat el diputat, que ha denunciat que "hi ha hagut intents d'especular per a treure rèdit polític" al cas. Per contra, Ferràs ha defensat la seva independència de criteri -"ningú m'ha de dir el que he de fer", ha indicat-, mentre que el diputat de CIU, Jordi Turull, ha demanat la paraula per a denunciar que s'havia faltat al respecte a l'alcalde. Ferràs va ser informat la nit del 20 de juliol que s'havia declarat un incendi en la localitat, pel que va cridar al telèfon d'emergències 112, on li van dir que ja tenien constància de la incidència.
El responsable del dispositiu nocturn per part dels Bombers, Agustí Gatell, li va donar una gran sensació de "confiança", que va confirmar al matí següent quan es percató que l'incendi estava en fase de control, pel que va actuar com un dia qualsevol: va anar a cuidar als animals de la seva granja i va mantenir entrevistes de treball com alcalde. No obstant això, al migdia, quan estava menjant amb els seus companys d'ajuntament, va ser informat que el foc havia rebrotat, pel que es va dirigir al Centre de Comandament Avançat, on va tenir unes "sensacions" molt distintes a la de la nit anterior: "pànic, nervis i malestar", al seu judici provocats per l'absència d'un responsable dels Bombers. A la nit, una vegada que ja s'havia desencadenat el fatal desenllaç, va sopar amb les autoritats que havien acudit al municipi, entre ells el president, José Montilla, i els consellers Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Saura. "No va ser un sopar molt agradable", ha lamentat Ferràs, que no va rebre el suport que creia necessitar perquè ja llavors havia denunciat la descoordinación i relaxació del dispositiu, sentiments que avui encara manté .

*Font orginal:clica aquí

*Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada